Tietotekniikka

Turvallisesti internetissä

Internetin käyttäminen on erittäin helppoa ja sitä vaaditaan jo melkeinpä jokaiselta yhteiskunnan jäseneltä. Nykypäivänä internetin kautta voi hoitaa melkeinpä kaikki tärkeät arkiset asiat kuten pankkiasiat, kauppaostokset, matkalippujen oston, varaukset tai viranomaisasiat. Kuka tahansa voi luoda internet-sivuston ja ladata sinne kuvia, tekstiä tai videoita. Niin ikään sosiaalisen median kanavat ovat miljoonien, jopa miljardien ihmisten, suosiossa. Netin laajentuneen käytön lisäksi myös erilaiset nettirikokset ovat kasvaneet. Erityisesti nettikiusaaminen, seksuaalirikokset ja petokset ovat listan kärkipäässä.

On erittäin tärkeää osata käyttää internetiä turvallisesti ja järkevästi. Turvallinen käyttäminen alkaa siitä hetkestä, kun tietokone avataan. Laitteiston ja ohjelmiston täytyy olla aina päivitettyjä ja toimivia. Niin ikään laitteessa on hyvä olla ajan tasalla oleva virustentorjuntaohjelma, joka suojaa tietokonetta mahdollisilta viruksilta ja muilta uhilta. Internetiä käyttäessä kannattaa aina muistaa, että Suomen lait pätevät myös virtuaalimaailmassa ja jokainen on vastuussa omista kirjoituksistaan sekä tuottamastaan sisällöstä. Pahimmillaan internetissä tehdystä rikoksesta voi saada vankeusrangaistuksen tai sakkoja.

Pidä huolta omasta nettiprofiilistasi

Internetissä ja etenkin sosiaalisessa mediassa joutuu kertomaan itsestään ja jopa paljastamaan henkilökohtaisia tietoja. Jotkut tiedot, kuten osoite ja puhelinnumero, kannattaa aina pitää omana tietonaan. Niiden jakamista on hyvä miettiä tarkasti, sillä joku voi käyttää niitä aina väärin. Valtion palvelut, pankkipalvelut ja muut suurten yritysten tarjoamat nettipalvelut ovat turvallisia paikkoja jakaa henkilötietojaan, mutta erityisesti sosiaalisessa mediassa kannattaa olla varuillaan. Tällöinkin ainoastaan pakollisten henkilötietojen antaminen on riittävää. Internetissä kun kuka tahansa voi valehdella nimensä, ikänsä ja sukupuolensa.

Henkilötietojen lisäksi myös kuvien kanssa on parasta olla varuillaan. Mieti tarkasti, minkälaisia kuvia haluat ladata nettiin, sillä ne kertovat sinusta paljon. Toisten ihmisten kuvia saa julkaista vain heidän omalla luvallaan ja etenkin lasten kuvien jakamisesta on hyvä kysyä lupa. Alastomat tai vähävaatteiset kuvat voivat tuoda epämiellyttäviä yhteydenottoja. Ladatut kuvat jäävät myös internetiin ikuisiksi ajoiksi, vaikka poistaisit ne itse palvelusta. Niitä voidaan kopioida ja käyttää aivan muissa tarkoituksissa vielä vuosikymmeniä niiden julkaisusta.

Oman lemmikin nimi ei ole hyvä salasana

Melkein jokainen palvelu vaatii rekisteröitymisen, jonka turvallisuuden ensimmäinen askel on salasana. Salasanaa ei saa koskaan antaa kenellekään, edes ystävälle, eikä yksikään rehellinen yritys tai valtion virasto kysy sitä puhelimitse tai sähköpostitse. Sen muodostamiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä yleisesti ottaen ensimmäisenä mieleen tullut sana ei ole paras vaihtoehto. Lemmikin nimi, syntymäaika tai vaikka kotikaupunki eivät kelpaa, sillä nämä tiedot ovat helposti huijarien kalastettavissa. Eri palveluissa kannattaa käyttää eri salasanoja, jotta huijarit eivät pääse kirjautumaan kaikkiin käyttämiisi palveluihin.

Vahva, ja näin ollen hyvä salasana koostuu useamman kirjaimen ja numeron yhdistelmästä. Lisäksi osa kirjaimista kannattaa kirjoittaa isoilla kirjaimilla tai lisätä salasanaan mahdollisuuksien mukaan erikoismerkkejä. Salasanan muodostamisen jälkeen se kannattaa säilyttää turvallisessa paikassa. Sen voi kirjoittaa ylös paperille, mutta sitä ei missään nimessä saisi säilyttää tietokoneen läheisyydessä. Paras tapa on muodostaa hyvin muistettava salasana kirjaimista, jotka liittyvät johonkin tärkeään elämäntapahtumaan tai vaikka rakastettuun televisiosarjaan, sekä lisätä vaihtelevasti omaan elämään liittyviä numeroita.

Tunnista huijarit

Huijausviestit ovat melkeinpä arkipäivää. Niillä yritetään kalastella pankkitunnuksia, rahaa tai muita käyttäjätunnuksia. Kalastelu tapahtuu sähköpostien lisäksi myös tekstiviestein ja erilaisilla ohjelmilla lähetetyillä pikaviesteillä. Huijausviestit tunnistetaan parhaiten niiden ontuvasta suomen kielestä, jolloin erityisesti kielioppivirheet iskevät silmään. Tämänpäiväisen teknologian avulla kuitenkin huijareiden lähettämät viestit ovat myös kehittyneet. Tällöin kannattaa kielen sijaan kiinnittää huomiota muihin viestin ominaisuuksiin. Ensimmäiseksi on hyvä miettiä, onko viestin lähettäjä tuttu. Pienempienkin hälytyskellojen soidessa ei missään nimessä tule avata hämäräperäisiä viestejä tai linkkejä.

Epäilyttävät liitetiedostot ja linkit yleensä johtavat haittaohjelmia sisältäviin tiedostoihin, jotka vahingoittavat tietokonetta. Jos linkin avaaminen johtaa kysymykseen, haluatko tallentaa tiedoston vai suorittaa ohjelman, niin tällöin on parasta sulkea koko ikkuna. Huijausviesteissä vastaanottajana voi olla niin ikään vain sähköpostiosoite tai käyttäjätunnus. Erityisesti viestit, jossa uhkaillaan palveluiden sulkemisella ja vaaditaan pikaista maksusuoritusta, ovat erittäin suurella todennäköisyydellä huijausviestejä. Sosiaalisessa mediassa haittaohjelmat pyörivät videoiden muodossa, jotka avatessa pystyvät kalastelemaan käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Täten varovaisuus on tärkeää jopa kavereiden jakamien videoiden kanssa.

Tee ostoksia turvallisesti

Internetissä ostokset kannattaa tehdä aina luotettavissa ja tutuissa verkkokaupoissa. Kauppoja tehdessä ei kannata hätiköidä ja on aina hyvä luottaa omaan harkintaan sekä huomioihin – yleensä ne ovat oikeassa. Sosiaalisen median ja erilaisten kauppasivustojen kautta yksityisiltä henkilöiltä ostaminen on niin ikään yleistynyt. Tällöin kannattaa pyytää lisäkuvia tuotteesta, jutella myyjän kanssa, sopia kasvotusten tapahtuvasta kaupanteosta eikä missään nimessä kannata maksaa tuotetta etukäteen. Maksuvälineiden tietoja ei saa antaa kenelle tahansa ja tilausehdot kannattaa aina lukea.

Turvallinen sosiaalinen media

Sosiaalista mediaa käytetään jakamaan kuulumisia, valokuvia ja tietoja omasta elämästä. Sitä käyttäessä kannattaa miettiä, kenen haluat tietävän lomasuunnitelmistasi. Netin kautta tieto tyhjistä asunnoista leviää kulovalkean tavoin myös rikollisten korviin. Valitettavasti huijaukset ovat arkipäivää myös sosiaalisessa mediassa. Erilaiset mainosbannerit ja Facebook-sivustot, joissa luvataan arvokkaita tuotteita puoli-ilmaiseksi, näyttävät houkuttelevilta. Yleensä kyseessä on kuitenkin niin sanottu tilausansa, jossa käyttäjä sitoutuu kuukausimaksulliseen palveluun tarjouksen varjolla. Sosiaalisessa mediassa myös identiteettivarkaudet ovat yleisiä. Huijauksen kohteeksi joutumista voi vähentää jakamalla mahdollisimman vähän tietoa itsestään.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *