puhelin työnä
Mobiililaite

Ammattina puhelin

Nykypäivänä työn tekeminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Välineitä rahantekoon on tarjolla käsittämättömän suuri määrä, eikä kehitykselle näy loppua. Yksinkertainen mobiililaite voi olla elämää mullistava sekä ihmeellinen asia. Monelle älypuhelin on kuitenkin suoranainen työkalu. Älypuhelinten monipuoliset toiminnot ja kehittyneet tekniikat mahdollistavat mm. erilaisten kuvien ottamisen, pelien pelaamisen, videioden taltioimisen, tai jopa ammatikseen kirjoittamisen ja bloggaamisen. Seuraavaksi tutustumme hieman tarkemmin niihin ammatteihin, joilla useat ihmiset ympäri maailmaa on jo elantonsa tienanneet.

Puhelin sekä mobiililaite on ennenkaikkea kuitenkin yhtenäinen ja suuri mahdollisuus, joka ei tunne rajoja. Jokainen ihminen pystyy henkilökohtaisesti määrittelemään mitä hän pystyy tällä luomaan tai tekemään. Juuri tämä elementti tekee tietotekniikasta, kehittyvästä maailmastamme ja mobiililaitteista kiehtovan!

Instagram

instagram logoKun puhutaan rahan tekemisestä ja mobiililaitteista, ensimmäisenä usein tulee mieleen yhä vain suosiotaan kasvattava sosiaalisen median palvelu Instagram. Niille jotka eivät ole kyseisestä palvelusta kuulleet, Instagram on siis kuvanjakopalvelu, jossa voit “#” -merkillä jakaa maailmalle haluamasi kuvia itsestäsi, ruoasta, tuotteistasi, tai mistä tahansa ikinä keksitään.

Palvelu räjähti käyttäjämääriltään hyvin nopeasti kasvuun julkaisunsa jälkeen, joten ei ole ihme, että myös kaupalliset yritykset seurasivat perässä. Instagram on paitsi yksityishenkilön paikka jakaa kuvia elämästään, se on myös kaupallisten yritysten markkinapaikka. Otetaan yleiseksi esimerkiksi vaikka jokin julkisuuden hahmo, jolla on reilusti yli miljoona seuraajaa Instagramissa. Mikäli tämä henkilö julkaisee kuvan jossa näkyy jonkin tuotteen logo, on hyvin todennäköistä että kyseisen logon omistama yritys on tästä julkaisusta jotain maksanut. Parhaimmillaan on huhuttu, että esimerkiksi Kim Kardashianin tai Cristiano Ronaldon some-tileiltä lähtevät postaukset maksaisivat niitä ostaville yrityksille lähes miljoona euroa per kappale. Esimerkiksi TAG Heuer on usein mainostanut Cristiano Ronaldon Facebook-sivujen kautta, joten mistään pikkurahoista ei todellakaan puhuta.

Tavallisella kansalaisella voi olla miltei mahdoton kasvattaa miljoonan seuraajan yhteisöä, ellet ole jollain hyvin uniikilla tavalla poikkeuksellisen kiinnostava. Rahaa voi tehdä kuitenkin alle miljoonallakin seuraajalla, sillä myös yrityksiä on kaiken kokoisia ja eri segmenttejä targetoivia.

Vedonlyönti

Toinen asia joka on lähtenyt kukoistukseensa mobiililaitteiden kehityksen myötä on vedonlyönti, sekä internetissä toimivat netticasinot. Mobiililaitteiden suorituskyvyn äkillinen parantuminen oli näille yrityksille lottovoitto, sillä yli 50% kaikesta euroopassa tapahtuvasta pelaamisesta tehdään nykyään mobiililaitteen välityksellä. Monelle vedonlyönti on myös ammatti, jossa puhelin on äärimmäisen tärkeä työväline. Puhelimen avulla pystyt tarkistamaan esimerkiksi vetokohteesi kokoonpanoja, loukkaantumistietoja, raportteja sekä mitä tahansa mieleesi juolahtaakin. Tämän lisäksi luonnollisesti pystyt myös asettamaan vetosi missä tahansa oletkin.

Eritoten livevetoa ammatikseen harrastavat ovat iloisia siitä, että he voivat mennä paikanpäälle itse otteluun seuraamaan tapahtumaa, josta lyövät samaan aikaan puhelimellaan vetoa.

Bloggaaminen

läppäri ja kamera

Bloggaaminen on ollut suuren yleisönkin kohdalla “in” jo vuodesta 2015 lähtien, eikä sen suosiolle näy loppua. Bloggaajalla ei suinkaan tarkoiteta ravintolan takahuoneessa tiskivuoren kanssa taistelevaa kouluikäistä harjoittelijaa, vaan yksityiselämän henkilöä joka sanoin ja kuvin kertoo elämästään. Hyvin usein ammatikseen blogia kirjoittavat nuotet aikuiset, jotka bloggaavat mm. meikeistä, elämästä, lifestylestä, vaatteista, sekä muodista. Tämä luonnollisesti houkuttaa saman henkisiä ihmisiä lukijapiiriin, joka taas alkaa kiinnostamaan yrityksiä kasvavissa määrin. Tosin, bloggaajakuntaa löytyy netin syövereistä monenlaista ja nykyisin alustana ei ole pelkästään kirjoittajan oma blogi, vaan siihen on liitetty useampia sosiaalisen median tilejä, johin tuotetaan sisältöä yhä ammattimaisemmin. Bloggaajien nimityskin on vuosien aikana muovautunut vaikuttajaksi – hyvin kuvaavasti, sillä vaikuttaahan henkilö seuraajiensa elämään ja varmasti valinoihinkin useilla eri tavoilla.

Yritykset ovat hyvin kiinnostuneita siitä, minkälainen ihmisryhmä kenenkin blogia lukee. Esimerkiksi Byggmaxin olisi vähän hölmöä lähteä mainostamaan itseään kauneusalan blogissa, kun uurin osa heidän kohderyhmästään on varmasti rakentajia ja sisustajia. Bloggarit tekevät yhteistyössä kaupallisten yritysten kanssa paljon työtä, jonka ansiosta parhaat kirjoittajat pääsevätkin huikeille vuositienesteille. Suomestakin löytyy muutama vaikuttajia, joka tienavat reilusti yli 100k€ vuodessa tällä kyseisellä työllä.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *